Väärä ajatus heikkoudesta passiivisuuden syynä




Joissakin kristillisissä liikkeissä ylikorostetaan ihmisen heikkoutta, ja jopa sillä johdetaan tietoisen itsesäälin korostamiseen. Toisissa liikkeissä kurjuus ja viheliäisyys, eli jatkuva synnin kurjuudessa kylpeminen on heidän mielestään välttämätöntä evankeliumissa pysymiseksi. 

Myös toisinaan jopa sanotaan, että on tärkeää - ellei jopa välttämätöntä langeta syntiin, että uskova tällä tavalla tiedostaa itsensä syntisenä, ja siten pysyy nöyränä ja Jumalan armossa. 

Tällaisessa opissa usein toistetaan: "Olen syntinen, ja teen vain syntiä - muuhun en voi. Olen huono, kurja ja viheliäinen - ei minusta tule mitään." - tätä pidetään "pyhänä" mielenlaatuna.

Tällaisia opetuksia tulee tarkoin koetella, ja kun niin teemme huomaamme niissä usein petoksen.

Jumalan evankeliumi ei koskaan johda itsesääliin, eikä ihmisen kurjuuden ylikorostamiseen, eikä synnissä elämiseen - vaan oikeaan nöyryyteen, jossa Jumalan evankeliumin voima pelastaa pois synnistä ja antaa oikean rohkeuden Jumalan lapseudessa. -P.K-



Kirjasta "Pyhien Sota", jonka on kääntänyt Tapio Nousiainen. Hän on kirjan kääntäjä, - ei kirjoittaja. Jessie-Penn Lewis, joka oli Walesin herätyksen keskellä toiminneita saarnaajia. Walesin herätyksen keskellä oli ilmiöitä ja oppeja, joita esim. Jessie-Penn Lewis ei pitänyt raamatullisina. Näistä huomioista kirja pitkälti koostuu. Silti sitä kirjaa tulee koetella Jumalan Sanalla - pelastukseksi ja suojaverkoksi. 



















Tästä löydät...

Mauno Mattila ja kirja "Pyhien Sota"