Ihmisten tulkatut opit VS. Raamatun termit







 


Raamatun termien merkitys määritetään silloin, mitä Sanassa tarkoitetaan. Olisi hyvä perehtyä nöyrästi Raamatun termeihin rukoillen ymmärrystä ja pitäisi kaikesta puhua termein, mitä Sanassa tarkoitetaan. Näin tällä tavalla paimennetaan oikealle tielle. 

Joh. 12:48 Joka katsoo minut ylen eikä ota vastaan minun sanojani, hänellä on tuomitsijansa: se sana, jonka minä olen puhunut, se on tuomitseva hänet viimeisenä päivänä. 

Siinä kohdassa sanotaan, että jos ylenkatsoo (halveksii) Minua eikä ota vastaan Minun sanojani, hänellä on tuomitsijansa: se sana, jonka Minä olen puhunut, tuomitsee hänet viimeisenä päivänä. Niin, kaikki on Raamatun termejä. Se tarkoittaa että ne kaikki Raamatun termit ovat arvovaltaisia, painoarvoisia ja auktoriteettisiä sanoja, joita Jumala kaikessa suuressa viisaudessa on kirjoituttanut.

Mutta jos ei ymmärrä että ne ovat arvovaltaisia, painoarvoisia ja auktoriteettisia sanoja ja sitten tulkkaa ihmisten omalle tasolle helposti ymmärrettäväksi selitykseksi ja siinä on vaara pitää ihmisten tulkattua oppia arvovaltaisena, painoarvoisena ja auktoriteettisena oppina. 

Niin tällä tavalla ylenkatsoo Raamatun termejä. Esim. kolminaisuusoppi on nykyään arvovaltainen oppi ja se on sydämessä enemmän "rakas arvoinen" oppi kuin se mitä Sanassa tarkoittaa ja sanoo. 

Olisi hyvä lähestyä nöyrästi Raamatun termeihin rukoillen Herran apua ja ymmärrystä. Ne kaikki termit osoittaa kuinka suuressa viisaudessa Jumala on tarkalleen kirjoituttanut nämä termit. Ne avaa ja antaa ymmärrystä ja vie oikeaan tarkoitukseen, mitä Herra tahtoo opettaa. 

Näin Herra kuljettaa oikealle tielle omia jotka lähestyvät nöyrästi termeihin oikealla tavalla. Herra opettaa omille termien kautta ja opettaa heille tiensä. 

Ne ihmisten tulkatut opit eivät voi pitää rakkautta Jumalan lakia kohtaan rakkautena jos sydämessä ihmisten tulkatut opit ovat keskeisintä ja siinä on vaara että tulkatut opit saa rakkauden kylmenemään Jumalan lakia kohtaan. 

Sanassa sanotaan: "Laittomuus pääsee valtaan ja kylmenee useimpien rakkaus" (Matt. 24:12). Laittomuus tarkoittaa että on ilman Jumalan lakia. Se on Raamatun termi mitä Sanassa tarkoittaa. 

Lammas viittaa Raamatun kertomuksen mukaan nöyryyteen, joka nöyrtyy Jumalan Sanan eteen ja miettii, mitä Sanassa tarkoittaa niin saa ymmärryksen siihen.


2Tim. 2:7 Tarkkaa, mitä sanon; Herra on antava sinulle ymmärrystä kaikkeen.

Vuohi Raamatun kertomuksen mukaan ylpeyteen jota Herra on vastaan (Jaak. 4:6). Se tarkoittaa ettei etsi Herran tahtoaan mitä Hän tahtoo opettaa siitä, mitä Sanassa tarkoittaa vaan ohittaa Raamatun termejä ja nojautuu omaan ymmärrykseen tulkaten Raamattua. 

Tällä tavalla oma inhimillinen ja erehtyväinen ymmärrys ohjaa itse tiensä eikä Jumala saa olla mukana siinä voidakseen ohjata oikealle tielle ja siksi Jumala on sitä vastaan. 

Ylpeys viittaa vuoheen joka puskee toisiaan vastaan turvautuen omaan oikeassa olemiseen ja omaan erehtyväiseen ja luonnolliseen ymmärrykseen.

Jaak. 4:6 Mutta hän antaa sitä suuremman armon. Sentähden sanotaan: "Jumala on ylpeitä vastaan, mutta nöyrille hän antaa armon."






Tästä löydät...

Mauno Mattila ja kirja "Pyhien Sota"