Kaksi eri tietä Raamatun kautta







Kaksi eri tietä Raamatun kautta 
.

Jos ei nöyrry Raamatun termeihin ottaakseen selvää, mitä ne termit tarkoittaa vaan omaan erehtyväiseen ja luonnolliseen ymmärrykseen nojautuessaan tulkkaa Raamattua niin tulkatuista opeista tulee sydämessä "rakas arvoista" ja joita seuratessaan kuljetaan sitä tietä, jota Raamattu ei alun perin tarkoita.
.
Ja heidän ymmärtämättään ne ihmisten tulkatut opit ovat Raamatun mukaan ylpeydeksi ja laittomuudeksi irti pois Jumalan lain yhteydestä. Koska erehtyväinen ja luonnollinen ymmärrys ohjaa itseään pois Jumalan lain yhteydestä. 
.
Laittomuus on Raamatun termi ja se tarkoittaa että on ilman Jumalan lakia. 
.
Raamatun mukaan lopunaikana laittomuus pääsee valtaan. Se tarkoittaa että ihmisten tulkatut opit ovat laittomuudeksi ja se pääsee valloittamaan sydämen niin kylmenee useimpien rakkaus Jumalan lakia kohtaan. 
.
Se tarkoittaa lopullista luopumusta pois Jumalan lain yhteydestä koska ihmisten tulkatut opit ovat sydämessä enemmän "rakas arvoista". 
.
Jeesus sanoi; "mutta turhaan he palvelevat minua opettaen oppeja, jotka ovat ihmiskäskyjä." (Matt. 15:9)
.
Jumala kuljettaa vain nöyriä oikealle tielle. Kun nöyrät nöyrtyvät Raamatun termien edessä ja niiden termien kautta kulkevat sitä tietä, jota juuri Raamattu tarkoittaa. 
.
Raamatun termien merkitys määritetään silloin, mitä Sanassa tarkoitetaan. Raamatun termit ovat arvovaltaisia, painoarvoisia ja auktoriteettisiä sanoja. Ne on Jumalan kirjoituttamia Hänen kaikessa ja suuressa viisaudessaan.
.
Ihmisten tulkatut opit ja Raamatun termit ovat väliltä selvästi eroa. 
.
Esimerkiksi "Sinä olet minun poikani, tänä päivänä minä sinut synnytin" (Ps. 2:7, Apt. 13:33, Hebr. 5:5). Se on sanoma että Jeesus on syntynyt maan päälle. 
.
Kun julistetaan että Sinä olet minun poikani, tänä päivänä minä sinut synnytin, niin joku saattaa luulla että saarnataan jouluevankeliumista ja sitten kommentoi siihen ja sanoo että joulukuu on jo mennyt ohi, muutama kuukausi sitten.
.
Se osoittaa että se sanoma on rajoittunut tiettyyn joulukuuhun sitoutuvasti. Mitä siihen Raamattu sanoo? 
.
Se sanoo: "Minä en häpeä evankeliumia, sillä se on Jumalan voima pelastukseksi jokaiselle, joka uskoo, siinä Jumalan vanhurskaus ilmestyy uskosta uskoon, niin kuin on kirjoitettu: "Vanhurskas on elävä uskosta". Jumalan viha ilmestyy taivaasta kaikkea ihmisten jumalattomuutta ja vääryyttä vastaan, niiden, jotka pitävät totuutta vääryyden vallassa".
.
Room. 1:16 Sillä minä en häpeä evankeliumia; sillä se on Jumalan voima, itsekullekin uskovalle pelastukseksi, juutalaiselle ensin, sitten myös kreikkalaiselle. 
1:17 Sillä siinä Jumalan vanhurskaus ilmestyy uskosta uskoon, niinkuin kirjoitettu on: "Vanhurskas on elävä uskosta." 
1:18 Sillä Jumalan viha ilmestyy taivaasta kaikkea ihmisten jumalattomuutta ja vääryyttä vastaan, niiden, jotka pitävät totuutta vääryyden vallassa,
.
Jumalattomuus on monisuuntainen Raamatun termi; se tarkoittaa että ei kulje Jumalan lain mukaan vaan omien ihmisten tulkattujen oppien mukaan. Se on Jumalan kirjoituttama termi ja Jumalan mukaan se on jumalattomuudeksi koska ei kulje suoraan Jumalan lain mukaan.
.
Sanoma ei rajoitu mihinkään mitään ja se on Jumalan voima pelastukseksi kullekin joka uskoo, sillä usko syntyy niin silloin vanhurskas on elävä uskosta mutta jos rajoitetaan sanomaa ja nimitetään siitä jouluevankeliumiksi ja luokitetaan tietyn joulukuun mukaan, sitten mitä tapahtuu? 
.
Silloin se on voimaton evankeliumi. Se ei voi synnyttää elävää uskoa Herraan. Se ei korota Herraa vaan itseään koska jouluevankeliumi ei ole Raamatusta ja evankeliumiin on lisätty sana "joulu", silloin se on voimaton evankeliumi.
.
Raamatussa sanotaan että sanoma ei perustu ihmisten viisauteen vaan Jumalan voimaan pelastukseksi. Mutta jouluevankeliumi on turhaa koska se ei voi synnyttää elävää uskoa Herraan vaan se vie ihmisten viisauteen korottaakseen itseään. 
.
Paavali sanoi; "Eihän Kristus lähettänyt minua kastamaan vaan julistamaan evankeliumia, ei kuitenkaan viisain puhein, ettei Kristuksen risti menisi mitättömäksi eli voimattomaksi" (1Kor. 1:17).
.
Sillä evankeliumi on hullutukseksi niille, jotka joutuvat kadotukseen mutta meille se on voima pelastukseksi, siksi se perustuu Jumalan voimaan (1Kor. 1:18). 
.
Jos se perustuu ihmisten viisauteen, emme voi pelastua. Jumala näki hyväksi saarnauttamansa hullutuksen kautta pelastaa ne, jotka uskovat.
.
Se on Jumalan säätämä pelastutyö niin silloin uskon kautta Herraan Jeesukseen pelastuu, siinä ei ole mitään itsessään kerskaamisen aihetta että voisi kerskata jotain itsestään ja silloin pelastettu ihminen on Jumalan armon sisäpuolella, siinä ei ole mitään aihetta kerskata itsensä kautta - se on Jumalan lahja - ei tekojen kautta, ettei kukaan kerskaisi (Ef. 2:8-9). 
.
Se on Jumalan voima. Evankeliumi on Jumalan voima pelastukseksi kullekin joka uskoo.
.
Raamatun termien mukaan se on sanoma; silloin "vanhurskas on elävä uskosta". Mutta tulee näet aika, jolloin ihmiset eivät kärsi tervettä oppia vaan omien himojensa mukaan haalivat itselleen valheopettajia korvasyyhyynsä ja he kääntävät korvansa pois totuudesta ja kääntyvät tarujen puoleen.
.
Ne tarut on Raamatun termi, se tarkoittaa että tarut perustuu ihmisten viisauteen. "erehtyväinen ja luonnollinen ymmärrys ohjaa tulkaten Raamattua itseään ilman Jumalaa
.
Tulkatut opit perustuu ihmisten viisauteen. Jos perustuu ihmisten viisauteen, jota Jumala katsoo "hullutukseksi", se menee kadotukseen, siinä ei voi pelastua jos perustuu ihmisten viisauteen.
.
2Tim. 4:3 Sillä aika tulee, jolloin he eivät kärsi tervettä oppia, vaan omien himojensa mukaan korvasyyhyynsä haalivat itselleen opettajia
4 ja kääntävät korvansa pois totuudesta ja kääntyvät taruihin.
.
1Kor. 2:5 ettei teidän uskonne perustuisi ihmisten viisauteen, vaan Jumalan voimaan.
.
Kun tulee pääsiäinen, juhlitaan pitkäperjantain mukaan, silloin pääsiäinen ei ole enää happamaton vaan hapatukseksi (hapate). Pitkäperjantai ei pohjaudu Raamattuun. Pitkäperjantaista sunnuntaihin asti on kolme päivää ja kaksi yötä. 
.
Matt. 12:40 Sillä niinkuin Joonas oli meripedon vatsassa kolme päivää ja kolme yötä, niin on myös Ihmisen Poika oleva maan povessa kolme päivää ja kolme yötä.
.
Mitä siihen Jeesus sanoi? Hän sanoi; "Varokaa ja kavahtakaa fariseusten ja saddukeusten hapatusta." Silloin opetuslapset luulivat leiväksi ja puhelivat keskenään; "Emme ottaneet leipää mukaamme". Hapatus on Raamatun termi, se tarkoittaa lisäystä - ihmisten tahoilta. 
.
Sitten Jeesus huomasi sen ja oikaisi sen oikeaan ymmärrykseen sanoen: "Kuinka te ette käsitä, etten minä puhunut teille leivästä? Karttakaa fariseusten ja saddukeusten hapatusta!” Silloin he ymmärsivät, ettei Hän käskenyt karttamaan leivän hapatusta vaan fariseusten ja saddukeusten oppia (Matt. 16:6, 11-12).
.
Hän käski välttämään sitä oppia koska se perustui silloin ihmisten viisauteen. Alun perin Vanha Testamentti ei sitä tarkoittanut. Erehtyväinen ja luonnollinen ymmärrys oli heidät ohjannut siihen. 
.
1Kor. 2:5 ettei teidän uskonne perustuisi ihmisten viisauteen, vaan Jumalan voimaan.
.

Happamattomuus kuvaa meidän Herraa Jeesusta.

.
Vanhassa Testamentissa leivän happamattomuus kuvaa Herraa Jeesusta. Hän on elämän leipä. Happamattomuus on Raamatun termi, se tarkoittaa lisäämättömyyttä. Uusi Testamentti sanoo; se on puhtauden ja totuuden happamattomuus. Mitä Raamattu sanoo? .
Puhdistakaa pois vanha hapate, että olisitte uusi taikina, niin kuin te olettekin happamattomia; onhan meidän pääsiäislampaamme, Kristus, teurastettu. Viettäkäämme siis juhlaa, ei vanhassa hapatuksessa eikä ilkeyden ja pahuuden hapatuksessa vaan puhtauden ja totuuden happamattomuudessa.
.
1Kor. 5:6 Ei ole hyvä, että kerskaatte. Ettekö tiedä, että vähäinen hapatus hapattaa koko taikinan? 
5:7 Peratkaa pois vanha hapatus, että teistä tulisi uusi taikina, niinkuin te olettekin happamattomat; sillä onhan meidän pääsiäislampaamme, Kristus, teurastettu. 
5:8 Viettäkäämme siis juhlaa, ei vanhassa hapatuksessa eikä ilkeyden ja pahuuden hapatuksessa, vaan puhtauden ja totuuden happamattomuudessa.
.

Rakkauden kohde joko ihmisten tulkatut opit tai Jumalan laki (Raamatun termit):

.
On surullista havaita että me elämme tätä luopumuksen aikaa, jolloin ihmisten tulkatut opit ovat käytännöllisesti seurakunnan keskellä. 
.
Jumala koettelee uskoa, kuin "kultaa koetellaan ja puhdistetaan", pohjautuuko se ihmisten tulkattuihin oppeihin vai Jumalan lakiin ja karsittuaan Jumala valmistaa nöyrille tien joka vie maanalaiseen seurakuntaan.
.
Olisi tärkeintä ymmärtää, että ne kaikki Raamatun termit ovat Jumalan kirjoituttamia Hänen kaikessa suuressa viisaudessaan, ne vie oikealle tielle jota Jumala kuljettaa omia jotka nöyrtyvät Raamatun termeihin. 
.
Se oikea tie vie pelastukseen perille. Rakkaus Jumalan lakia kohtaan pysyy loppuun asti, niin pelastuu koska Raamatun termit ovat sydämessä "rakas arvoista".
.
Jos ihmisten tulkatut opit ovat sydämessä enemmän rakas arvoista, niissä on vaara saada rakkauden kylmenemään kohti Jumalan lakia (Raamattua) vaikka siitä Raamattua erehtyväinen ja oma luonnollinen on ohjannut tulkkaamaan väärin, siitä tulee toinen väärä tie, jota Raamattu ei tarkoita. Se ei perustu Jumalan voimaan vaan ihmisten viisauteen.
.
1Kor. 2:5 ettei teidän uskonne perustuisi ihmisten viisauteen, vaan Jumalan voimaan. 
.
1Piet. 2:2 ja halatkaa niinkuin vastasyntyneet lapset sanan väärentämätöntä maitoa, että te sen kautta kasvaisitte pelastukseen,
.
"Jumalanpelko on opitut ihmiskäskyt" (Jes. 29:13) Jeesus sanoi; "Samoin tekin näytätte ihmisten silmissä ulkoapäin hurskailta mutta sisältä olette täynnä tekopyhyyttä ja laittomuutta." 
.
Omat ihmisten tulkatut opit ovat sydämen läheisin jumalanpelko ja se on väärä jumalanpelko ja se on Jeesuksen mukaan tekopyhyyttä (Matt. 23:28).
.
Matt. 23:28 Samoin tekin ulkoa kyllä näytätte ihmisten silmissä hurskailta, mutta sisältä te olette täynnä ulkokultaisuutta ja laittomuutta. 
.
Uusi Testementti on uuden liiton uskoville elämän ohjaukseksi ja myös varoitukseksi ettei tulisi tekopyhä jos noudattaa omia ihmisten tulkattuja oppeja. 
.
Uskonkuuliaisuus tulee siitä että nöyrtyy Raamatun termien edessä ja olla uskonkuuliainen sille, mitä Sanassa Herra tarkoittaa siitä, mitä Hän tahtoo opettaa.
.
Olisi tärkeintä ymmärtää Raamatun termit, ne on Jumalan kirjoituttamia Hänen kaikessa ja suuressa viisaudessaan omaksi pelastukseksi. 
.
Ne on terveelliset sanat ja ne valaisevat silmiään ja antavat ymmärrystä. Jumalan Sana on valaistunut tie joka vie perille pelastukseen. 
.
2Tim. 1:13 Ota esikuvaksi ne terveelliset sanat, jotka olet minulta kuullut, uskossa ja rakkaudessa, joka on Kristuksessa Jeesuksessa. 
.
Ps. 19:9 Herran asetukset ovat oikeat, ne ilahuttavat sydämen. Herran käskyt ovat selkeät, ne valaisevat silmät. 
.
Ps. 119:130 Kun sinun sanasi avautuvat, niin ne valaisevat ja antavat yksinkertaiselle ymmärrystä.
.
Ps. 119:105 Sinun sanasi on minun jalkaini lamppu ja valkeus minun tielläni.  
.
1Piet. 2:2 ja halatkaa niinkuin vastasyntyneet lapset sanan väärentämätöntä maitoa, että te sen kautta kasvaisitte pelastukseen,
.

Tästä löydät...

Mauno Mattila ja kirja "Pyhien Sota"