Erään uskovan sydämelleen laskeutui tämä sana.





Että eräs uskova veli koki saaneensa sydämelleen alla olevan tekstin. Niin lainaan hänen tekstiään tänne - luettavaksi.

Koin kehotuksen rohkaista meitä uskovia nyt erityisesti hiljentymään rukouskammiossa Suomen hengellisen / maallisen tilanteen puolesta.

Saa koetella voisivatko nämä alla olevat ajatukset olla Jumalasta.

Minulle tuli mielikuva, että Jumala olisi murtanut/murtamassa sitä maallisuuden peruskalliota, joka on ollut viimeiset vuosikymmenet Suomessa jähmettyneenä. Tästä kalliosta meille on haluttu antaa ymmärtää, ettei sille voi mitään tehdä ja se on liian vahva horjutettavaksi.

Sydämeeni tuli kuitenkin kuva/ajatus, että murtuvan kallion rakosista alkaisi kasvaa vihreitä elinvoimaisia kasveja (=Jumalan taimia) rohkeasti ylöspäin kohti taivasta. Ja kasvun edetessä kasvit vahvistuvat ja alkavat rapauttaa maallisuuden kalliota ympäriltään ja lopulta alkavat murentamaan ympärillä olevaa kiveä (+ aiheuttamaan siihen eroosiota).

Jotenkin koen, että saamme olla tässä mukana yksinkertaisesti olemalla levosta rukouksessa Jumalan edessä (ei tarvitse omassa voimassa räyhätä/riehua vaan antaa muutoksen tapahtua nimenomaan hengellisessä maailmassa Kristuksen kautta).

Muutos ei tapahdu vihan kautta vaan nimenomaan siitä, että emme lähde taistelemaan vihan aseilla vihaa vastaan. Joka pahan miekkaan tarttuu se pahan miekkaan hukkuu. Meillä saattaa olla suuri kiusaus tarttua paholaisen antamaan aseeseen, jossa vastaamme pahalla meitä vastaan hyökkääviin ihmisiin. Inhimillisesti se saattaa tuntua jopa oikeutetulta (vrt. moniin ristiretkiin/uskonsotiin).

Tällöin kuitenkin taistelemme pahan voimalla ja myrkytämme myös samalla oman sydämemme. Pahan voima vaan kasvaa kun näin toimimme. Kun emme nosta pahan miekkaamme vaan valitsemme Kristuksen antaman mallin vihollisen rakastamisesta ja siunaamisesta ei paha saa meiltä sytykettä toimintaansa, ei saa henkeä ja joutuu väistymään.

Tätä emme voi tehdä omalla voimalla vaan ainoastaan Jumalan voimalla ja saamme tuoda koko vajaavainen, vihainen, kostonhimoinen, rakkaudeton sydämemme Hänen eteensä.

Loppuun vielä kohta 1. Tess 5-luvusta:
15. Katsokaa, ettei kukaan kosta kenellekään pahaa pahalla, vaan pyrkikää aina tekemään hyvää toinen toisellenne ja kaikille.
16. Olkaa aina iloiset.
17. Rukoilkaa lakkaamatta.
18. Kiittäkää joka tilassa. Sillä se on Jumalan tahto teihin nähden Kristuksessa Jeesuksessa.
19. Henkeä älkää sammuttako,
20. profetoimista älkää halveksuko,
21. mutta koetelkaa kaikki, pitäkää se, mikä hyvää on;
22. karttakaa kaikenkaltaista pahaa.
23. Mutta itse rauhan Jumala pyhittäköön teidät kokonansa, ja säilyköön koko teidän henkenne ja sielunne ja ruumiinne nuhteettomana meidän Herramme Jeesuksen Kristuksen tulemukseen.
24. Hän, joka teitä kutsuu, on uskollinen, ja hän on sen myös tekevä.





Tästä löydät...

Mauno Mattila ja kirja "Pyhien Sota"