Sanan merkitys




Sanan merkitys

Siellä erämaassa Jumala opetti nöyryytettyään kansaa ettei ihminen elä ainoastaan leivästä, vaan jokaisesta sanasta, joka Herran suusta lähtee [5Moos. 8:3, Matt. 4:4].

Ennen taivaaseen astumista Jeesus on monesti kehottanut pysymään Hänessä niin tämä tarkoittaa Raamatun ilmoittamassa Sanassa pysymistä. Jeesus on itse lihaan tullut Sana joka on täynnä armoa ja totuutta [Joh. 1:1-2, 14]. 

Jeesuksen lempiopetuslapsi Johannes löysi Kristuksen sisäisen tuntemisen niin hän kirjoitti: 'Henki on se, joka eläväksi tekee; ei liha mitään hyödytä. Ne sanat, jotka minä olen teille puhunut, ovat henki ja ovat elämä' [Joh. 6:63]. 

Myös Jumala on tehnyt meidät kykeneviksi olemaan uuden liiton palvelijoita, - ei kirjaimen vaan Hengen; sillä kirjain kuolettaa, mutta Henki tekee eläväksi. Niin Johannes puhui elämän Sanasta joka on käsin kosketeltavaa siinä kun julistetaan saarnaa tai puhetta niin tällä tavalla Herra vaikuttaa kuulijoissa synnintuntoa ja parannuksen hedelmää ja hengen hedelmää [1Joh. 1:1]. 

Sillä Sana koskettaa ihmisen omaatuntoa ja sydäntä, eli johtaa elävään uskoon ja saattaa aikaan hengen hedelmää ihmisessä. Se on Jumalan työtä ihmisessä. Jumalan armosta Sanan hallussa Jumala on voimallinen rakentamaan meidät [Apo 20:32].

Sanan äärellä Jumala avaa ymmärrystä kaikkeen totuuteen [2Tim. 2:7]. Kun Herraan turvautumalla me laskemme elämämme Sanan varaan, - emme oman ymmärryksen varaan [Snl. 3:5]. Sanan kautta kasvaminen johtaa pelastukseen [1Piet. 2:2] Ja Sana on lamppu joka valaisee uskon askeleita [Ps. 119:105]. 

Jumalan Sana on elävä ja pysyvä jonka kautta me olemme uudestisyntyneet [1Piet. 1:23]. Katoamattoman siemen vertauskuva on itse Jumalan Sana [1Piet. 1:23]. Sanan kautta saimme Jumalan aikaansaaman uskon sisimpäämme, sydämeemme [Apo 14:11, Room. 10:17]. 

Jumalan aikaansaama usko on Jumalan lahja ja usko on Jumalan aikaansaama työ ja uskonlahja ihmisessä ettei yksikään kerskaisi koska Jumala on säätänyt että pelastuminen tapahtuu vain ainoastaan uskon kautta Jeesukseen [Ef. 2:8-9].

Ihmisen Poika tulee; löytäneekö uskoa maan päältä eli meidän ensisijaista asettamaa uskoa Jumalan Sanaan [Luuk. 18:8]. Jeesus julistaa autuaiksi ne jotka kuulevat Sanaa ja sitä noudattavat [Luuk. 11:28]. 

Istutettu Sana voi pelastaa sielua [Jaak. 1:21]. Jumalan Sana on elävä ja voimallinen ja terävämpi kuin mikään kaksiteräinen miekka ja tunkee lävitse, kunnes se erottaa sielun ja hengen, nivelet sekä ytimet, ja on sydämen ajatusten ja aivoitusten tuomitsija [Hebr. 4:12]. Jumalan Sana on lääke [Sananl. 4:22]. 

Tämä jatkuu loputtomasti siitä Sanan merkityksestä. Sanan merkitystä tulee kaikella ymmärryksellä omistaa - muistaen Jumalan opetusta siellä erämaassa että meidän tulee elää vain Sanan varassa - Jeesuksen tulemukseen asti niin pelastumme emmekä joudu häpeään emmekä eksy.

Kun meidän uskon kohteena on vain Jumalan Sana ja Sana on aina ensisijaisesti meidän uskon kohteena. Sitä Ihmisen Poika halajaa. Sana ei koskaan katoa ja on ikuinen. Sana on Jumala joka on täynnä armoa ja totuutta. 

Sanan hallussa olemme Jumalan armon sisäpuolella niin me saamme armon Jumalan tuntemiseen sillä armo on kaikkinaiseksi viisaudeksi ja ymmärrykseksi [Ef. 1:8]. Niin Jumala antaa nöyrille armoa joka on kaikkinaiseksi viisaudeksi ja ymmärrykseksi [Jaak. 4:6]. Sana on se tie joka vie perille. 

Sana on itse Kristus ja meidän tulee omistaa täyden ymmärtämyksen - päästäksemme tuntemaan Jumalan salaisuuden, nimittäin Kristuksen, jossa on kaikki viisauden ja tiedon aarteet kätkettyinä ja samoin tämä Sanan merkitys. Niin ja amen! 

Kol. 2:2 että heidän sydämensä, yhteenliittyneinä rakkaudessa, saisivat kehoitusta omistamaan täyden ymmärtämyksen koko rikkauden ja pääsisivät tuntemaan Jumalan salaisuuden, Kristuksen, 

3 jossa kaikki viisauden ja tiedon aarteet ovat kätkettyinä.












Tästä löydät...

Mauno Mattila ja kirja "Pyhien Sota"