Ykseyden Henki vie Kristuksen opin yhteyteen.







Ykseyden Henki kirkastaa Kristuksen oppia - viemällä omistamaan Kristuksen opin.

Kirjoitan ykseyden Hengestä. Sillä oppi ei yhdistä vaan ykseyden Henki joka yhdistää meidät. Että Hän vie meidät ykseyden uskoon ja Jumalan Pojan tuntemiseen, kypsän miehuuden, Kristuksen täyteyden täysi-ikäisyyden mittaan joka on Kristuksen opin pohjalla [Ef. 4:13]. Koska Kristuksen oppi ei ole hajaannuttavaa vaan ykseyteen yhdistävää. En tarkoita ekumeniaa joka on antikristuksellinen tie. Tarkoitan raamatullista ykseyttä mutta en nyt kirjoita siitä. 

Ef. 4:13 kunnes me kaikki saavutamme ykseyden uskossa ja Jumalan Pojan tuntemisessa, kypsän miehuuden, Kristuksen täyteyden täysi-ikäisyyden mitan. RK 

Näin me pääsemme rauhaan säilyttämällä Hengen ykseyttä rauhan yhdyssiteellä. Näin tällä rauhalla rakennumme Kristuksessa muiden kanssa Jumalan asumukseksi Hengessä ilman riidanalaista hajaannusta eripuraisuudesta johtuen [Ef. 2:22]. Niin Herra on meidän rauhamme [Ef. 2:14]. 

Ef. 2:22 Hänessä tekin rakennutte yhdessä muiden kanssa Jumalan asumukseksi Hengessä. RK

Ef. 2:14 Sillä hän on meidän rauhamme, hän, joka teki molemmat yhdeksi ja purki erottavan väliseinän, nimittäin vihollisuuden. 33/38

Oli mielenkiintoista havaita, miten Raamattu puhuu ykseyden uskosta ja siitä että Pyhä Henki joka on ykseyden Henki, avaa ymmärrystä, puhuu ja opettaa meille totuutta ollessamme Pyhän Hengen alaisuudessa niin pääsemme samaan ymmärrykseen ollessamme ykseyden uskossa niin silloin meillä ei olisi enää hajaannuttavaa tulkittavaa ja vaellamme sitä samaa uskontietä [Filip. 3:15-16].

Filip. 3:15 Ajatelkaamme siis näin, niin monta kuin meitä on täydellistä. Jos jossakin kohden ajattelette toisin, Jumala kyllä ilmoittaa teille, kuinka asia on.

16 Kunhan vain, mihin saakka olemme ehtineetki, vaellamme samaa tietä. 

Mooses edustaa lakia. Elias edustaa profeettoja. Jeesus edustaa armoa [Joh. 1:17]. Jeesuksesta on kirjoitettu Mooseksen laissa ja profeetoissa. Ne on tullut todeksi Kristuksessa joka on täynnä armoa ja totuutta [Joh. 1:14]. Oli mielenkiintoista havaita että armo on ensimmäisessä tärkeysjärjestyksessä ja seuraavassa on totuus. Koska armo on kaikkinaiseksi viisaudeksi ja ymmärrykseksi - ymmärtääkseen totuutta [Ef. 1:8]. 

Joh. 1:17 Sillä laki on annettu Mooseksen kautta; armo ja totuus on tullut Jeesuksen Kristuksen kautta.

Ef. 1:8 Tätä armoa hän on ylenpalttisesti antanut meille kaikkinaiseksi viisaudeksi ja ymmärrykseksi,

Raamatun mukaan Israelin käytös erämaassa on varoittava esimerkki siitä, kuinka vaarallista on väärinkäyttää Jumalan antamia armonosoituksia ja siinä on kokonainen opetus jota tulee huomioida myös ja se on meille esikuvalliseksi varoitukseksi. 

Kun isämme olivat kaikki pilven alla ja kulkivat kaikki meren läpi ja saivat kaikki kasteen Moosekseen pilvessä ja meressä ja söivät kaikki samaa hengellistä ruokaa ja joivat kaikki samaa hengellistä juomaa sillä he joivat hengellisestä kalliosta joka oli se Kristus johon tulee laskea perusta. 

Mutta useimpiin heistä Jumala ei mielistynyt koska he hukkuivat erämaassa. Tämä tapahtui varoittavaksi esimerkiksi meille että me emme pahaa himoitsisi niinkuin he himoitsivat. Älkää myöskään ruvetko epäjumalanpalvelijoiksi niin kuin jotkut heistä. Onhan kirjoitettu: "Kansa istui syömään ja juomaan, ja sitten se nousi ja aloitti ilonpidon". Älkäämme harjoittako haureutta niinkuin muutamat heistä haureutta harjoittivat ja heitä kaatui yhtenä päivänä kaksikymmentäkolmetuhatta. 

Älkäämme myöskään kiusatko Herraa niin kuin jotkut heistä kiusasivat - käärmeet surmasivat heidät, älkääkä myöskään nurisko niin kuin jotkut heistä nurisivat - heidät surmasi tuhooja. Tämä mikä tapahtui heille, on esikuvallista ja se on kirjoitettu varoitukseksi meille, joille on tullut maailmanaikojen loppukausi [1Kor. 10]. Eli se esikuvallinen varoitus on vielä voimassa maailmanaikojen loppuun asti älkäämme juotuamme ja syötyämme samaa hengellistä himoitko pahaa. 

Niin Jumala tahtoo että kaikki ihmiset pelastuisivat ja tulisivat tuntemaan totuuden sillä yksi on Jumala, yksi myös välimies Jumalan ja ihmisten välillä, ihminen Kristus Jeesus [1Tim. 2:4-5]. Jeesus on Uuden Liiton välimies johon tulee laskea perusta. 

Oli mielenkiintoista havaita että Raamattu korottaa ykseyttä paljon. 'Yksi Herra, yksi usko ja yksi kaste’ [Ef. 4:5]. Kunnes me kaikki saavutamme ykseyden uskossa ja Jumalan Pojan tuntemisessa, kypsän miehuuden, Kristuksen täyteyden täysi-ikäisyyden mitan [Ef. 4:13]. Ja rauhan siteellä [Ef. 4:3] säilyttäen ykseyden Hengen joka avaa samaa ymmärrystä syömällä samaa ruokaa ja juomalla samaa hengellistä - kalliosta joka on Kristus. Raamatun mukaan me, totuutta noudattaen rakkaudessa, kaikin tavoin kasvaisimme häneen, joka on pää, Kristus [Ef. 4:15]. 

Nostan kirjoittamalla esiin esimerkiksi hajaannuttavan opin mikä saa ristiriitaista nähden Kristuksen oppiin joka ei saa aikaan hajaannuttaa uskovien keskuudessa. 

Esimerkiksi luterilainen kirkko opettaa, koska vanhan liiton aikana ympärileikattiin israelilainen poikalapsi 8 päivän päästä niin pitää lapsetkin kastaa. Ympärileikkaus suoritettiin kahdeksan päivän päästä, mutta UT:ssa ei käsketä kastamaan kahdeksan päivän päästä, vaan kun ihmiset tulivat uskoon heidät kastettiin heti. Tämä on ensimmäinen todiste, joka kumoaa ympärileikkauksen vastaavan kastetta.

Paavali kehottaa yksimielisyyteen ja nuhtelee heitä puolueriidoista [1Kor. 1:10]. Siinä vältetään riitaisuutta seurakunnassa ja Paavali kehottaa Kristuksen nimessä että me kaikki olisimme yksimielisiä puheissamme niin keskuudessamme ei olisi hajaannuttavaa tulkattavaa vaan olisimme täysin yhtä ja meillä olisi sama mieli ja sama ajatus - Kristuksen opin pohjalla joka ei aiheuta hajaannuttavaa koska ykseyden Henki vie ykseyden uskoon rauhan siteellä säilyttäen ykseyden Henkeä [Ef. 4:3]. 

Pyrkikäämme rauhan yhdyssiteen avulla säilyttämään Hengen ykseys ja Hän avaa meille samaa ymmärrystä viemällä ykseyden uskoon ja Jumalan Pojan tuntemiseen, kypsän miehuuden, Kristuksen täyteyden täysi-ikäisyyden mittaan joka on Kristuksen opin pohjalla [Ef. 4:13]. Niin ja aamen!

1Kor. 1:10 Kehotan teitä, veljet, Herramme Jeesukseen Kristuksen nimessä, että te kaikki olisitte yksimielisiä puheissanne ja ettei teidän keskuudessanne olisi hajaannusta vaan että olisitte täysin yhtä ja teillä olisi sama mieli ja sama ajatus. RK

Ef. 4:3 Pyrkikää rauhan yhdyssiteen avulla säilyttämään Hengen ykseys: RK












Tästä löydät...

Mauno Mattila ja kirja "Pyhien Sota"