Tärkeä tietää!






VAIN PYHÄSSÄ HENGESSÄ LÖYTYY JEESUKSEN HERRUUS HÄNEN SEURAKUNNASSAAN; SUDET JA EKSYTTÄJÄT KOROTTAVAT VAIN ITSEÄÄN MUITA HALVEKSUEN!

1Kor.12:3 "Sentähden minä teen teille tiettäväksi, ettei kukaan, joka puhuu Jumalan Hengessä, sano: "Jeesus olkoon kirottu", ja ettei kukaan voi sanoa: "Jeesus olkoon Herra", paitsi Pyhässä Hengessä."

Terveessä uskossa ihminen ei korota itseään muiden yläpuolelle Jumalan seurakunnassa. Sen sijaan tulee veljeys Pyhässä Hengessä, yhdessä Kristuksen ruumiissa.

Ihminen korottaa vahvaa, näkyvää, kaunista, viisasta ja voimakasta, ja näin eksyy lihansa mukaiseen uskontoon. Lihassaan itsensä kutsunut halveksii muita, korottaa itseään - ja "mainostaa" itseään muiden yläpuolella. Hän vain on "erityinen" muut eivät ole mitään! Muiden pitäisi seurata vain häntä! Tämä on tyypillinen lahkokulttien muoto!

1Kor.12 luku opettaa kolme asiaa.
Ensimmäinen > Kukaan ei voi sanoa kuin Pyhässä Hengessä, Jeesus on Herra - tämä on; kukaan ei voi asettua Jeesuksen herruuden alle, kuin Jumalan Hengestä syntyneenä (yhdessä Hengessä kastettu Kristuksen ruumiiseen), Pyhässä Hengessä kastettuna ja Jumalan Hengessä vaeltavana. Jeesuksen herruus ei toteudu lihallisessa, ihmisviisautta ja voimaa korostavassa lahkossa.

Toinen > Pyhä Henki jakaa armolahjat niinkuin Hän tahtoo. Tämä perustuu edelliseen. Kun Hengessä vaeltava uskova elää Jeesuksen Kristuksen herruuden alla, antaa hän Herralle oikeuden jakaa Hengen armolahjat omaan ruumiiseensa, se on; Hänen seurakuntaansa. Lihallisessa lahkossa korotetaan ihmisiä, ja yritetään saavuttaa erityisasemaa, tai luodaan väärä oppi, jossa ihminen (erityinen voideltu) "jakaisi" armolahjat. Jumalan Hengessä ja Jumalan Sanan totuudessa vaeltava tunnustaa Jeesuksen herruuden, myös armolahjojen suhteen. Vain Pyhä Henki jakaa armolahjat, Herran Jeesuksen herruudessa.

Kolmas > Jumala itse asettaa ruumiinjäsenet niinkuin Hän tahtoo. Jumala johtaa seurakuntaansa Kristuksen herruuden kautta - Sanansa totuudessa, ja siinä jokainen pelastettu tunnustaa paikkansa Jumalalta saatuna, ja siinä ykseyden Kristuksen ruumiissa. Kukin jäsen - Jumalan asettamana - on erittäin tärkeä, ja siksi tulee kunnioittaa jokaista, sillä paikalla mihin Jumala on hänet laittanut. Lihassa toimiva lahko omaa kulttijohtajia, jotka määräilevät ihmisiä oman tahtonsa nojalla, ja ajavat ulos ne jotka uhkaavat heitä. Tällainen toiminta on syntiä ja lihasta.

Lopuksi. Jumala on liittänyt Kristuksen ruumiin yhteen (yhdeksi) niin, että Hän antoi halvempiarvoiselle suuremman kunnian. Kaikki lähtee heikoimman, ns. "arvottomamman" (jollaisia Jumalan silmissä ei ole), heikkojen ja arkojen nostamisesta, ei itsessään väkevien, itsepäisten, runnovien, heikkoja halveksivien korottamisesta, kuten lihallinen lahko tekee.

Jeesuksen herruuden alla toteutuu tämä, Jumalan Sanan totuus:

1Kor.12:4 Armolahjat ovat moninaiset, mutta Henki on sama;
1Kor.12:5 ja seurakuntapalvelutehtävät ovat moninaiset, mutta Herra on sama;
1Kor.12:6 ja voimavaikutukset ovat moninaiset, mutta Jumala, joka kaikki kaikissa vaikuttaa, on sama.

P.K

Tästä löydät...

Mauno Mattila ja kirja "Pyhien Sota"