Termi 'teologia' on suloinen petos.




Termi 'teologia' on suloinen petos.


Tämä termi 'teologia, teologinen oppi' on suloinen petos joka pyrkii vain esittämään sen mitä kukin Raamatun kirja on, opettaa ja ilmoittaa, vaikka siinäkin Raamattu voi jäädä pelkäksi ulkoiseksi tutkimuskohteeksi, ilman että Sana koskettaa ihmisen omaatuntoa ja sydäntä, eli johtaa elävään uskoon ja saattaa aikaan hengen hedelmää, jopa rakkauden hedelmää.

Teologia on yliopistopohjainen opiskeluaine, jolla ei ole mitään suoranaista tekemistä elävän Jumalan seurakunnan kanssa. Ihmisen ei tarvitse opiskella teologiaa ymmärtääkseen Raamattua, vaan ihmisen tulee olla elävässä uskossa, jossa Jeesus ja Pyhä Henki avaavat Sanan eläväksi ja omakohtaiseksi - eli Jumalan puheeksi.

Raamattu kehottaa että vaeltakaamme Jumalan armossa, - emme lihallisessa viisaudessa [2Kor. 1:12]. Sillä Jumala on säätänyt että pelastuminen tapahtuu vain uskon kautta Jeesukseen - ei ihmisviisauden kautta että yksikään ei kerskaisi.

Usko on Jumalan lahja että usko on Jumalan aikaansaama työ ihmisessä. Kun uskoontulon jälkeen ihminen on Jumalan armon sisäpuolella niin hän saa armon Jumalan tuntemiseen sillä armo on kaikkinaiseksi viisaudeksi ja ymmärrykseksi [Ef. 1:8].

Kaksi eri termiä teologiasta?


Jotkut väittävät että on kaksi eri termiä siitä teologiasta, toinen on pahasta ja toinen on hyvästä. Ei ole kaksi eri termiä vaan yksi sama termi teologiasta joka on lopunajan korvausteologia. Se teologia eli teologinen oppi johtaa luopumaan uskosta Sanaan joka on itse lihaksitullut Jeesus ja tämä teologia osaa olla suloinen petos. Raamattu sanoo oikein että sellaiset eivät palvele meidän Herraamme Kristusta vaan omaa vatsaansa ja he pettävät suloisilla [lipevillä] sanoilla ja kauniilla puheilla vilpittömien sydämet [Room. 16:18].

Pyhä Henki on ilmoittanut päivänselvästi että ensin luopumus tapahtuu ennen Jeesuksen tulemusta [1Tim. 4:1] Niin riivaajien opeista on yksi inhimillinen ihmisten viisaus Biblian käännöksen mukaan [Jaak. 3:15].

Jaak. 3:15 Sillä ei se ole viisaus, joka ylhäältä tullut on, vaan maallinen, inhimillinen ja perkeleellinen. Biblia

15 Tämä ei ole se viisaus, joka ylhäältä tulee, vaan se on maallista, sielullista, riivaajien viisautta. 33/38

Tämä on totta että korvausteologia ei saa mitään kuulijoissa hengen hedelmää vaan lihan mieltymystä ja sekamelskaa ja lihallisuutta ja eripuraisuutta ja napinaa uskovien keskuudessa. Sanoo Raamattu; 'Sillä missä kiivaus ja riitaisuus on, siellä on epäjärjestys ja kaikkinainen paha meno [jae 16].

Sana on Jumalan miekka:


Sana on kaksiteräinen miekka [Hebr. 4:12] Sillä väärentämätön Sana on kaksiteräinen miekka, joka tunkeutuu lävitse ja erottaa sydämen lihalliset ajatukset ja aikeet aiheuttamalla lihan vierotusoireita. Siksi se ei tunnu kivalta kuullessaan Raamatun terveellistä opetusta. Niin uskonkasvun myötä aistit alkavat kehittyä harjaantumaan ja erottamaan oikean väärästä, - vain puhtaan ja väärentämättömän Sanan kautta joka aiheuttaa lihallisissa uskovissa närästystä.

Totuuden kuulemisen kautta liha alkaa kärsiä parannuksen hedelmäksi, mikä on hyvä asia. Sillä kaksiteräinen miekka on Sana totuudesta niin vierotusoireet voivat tuntua epämiellyttävältä kuullessaan totuutta mutta parannuksen hedelmä on siunaukseksi ja se saattaa pelastukseen [1Piet. 2:2].

Korvausteologia ei synnytä mitään ihmisessä synnintuntoa vaan lihan mieltymystä omaan korvasyyhyyn niin tällä tavalla aistit eivät kehity erottamaan ja harjaantumaan eikä tällä tavalla hengen hedelmää saa mitään aikaan. Tämä korvausteologia saa uskosta luopumaan terveeseen oppiin joka on Raamatun pohjalla ja samoin tämä saa luopumaan uskosta Jeesukseen joka on itse Sana lihaksitulleena.

Tulee sellainen aika jolloin uskovat eivät etsi Herran tahtoaan vaan korvausteologista saarnaa luullen pelastuksen evankeliumiksi ja Raamatun mukaiseksi opetukseksi. Korvausteologia ei ole pelastuksen evankeliumi eikä ole Raamatun mukainen opetus vaan vesitetty evankeliumi johon on sekoitettu järjen päätelmät jotka mitätöi Herran voimaa ja tällä tavalla Kristuksen ristin sanoma mitätöidään eikä tällä tavalla voi saada aikaan mitään ihmisessä. Järjen päätelmät nostavat Herran tuntemista vastaan [2Kor. 10:5].

Raamattu kehottaa että pitäkäämme suolattavaa Sanaa itsessämme [Mark. 9:50] ettemme menetä suolaisuuden jollemme etsi ensisijaisesti Raamatun Sanaa vaan nojaudumme teologiseen oppiin hakeaksemme "helppoa ja lihallista ymmärrystä" joka ei saa mitään meissä aikaan. Jumalan Sana on suola [Mark 9:49]. Lisäksi Sana avaa meille ymmärrystä sillä meidän usko ei perustu ihmisten viisauteen vaan Jumalan voimaan [1Kor. 2:5].

Jokainen ihminen on tulessa suolattava [Mark. 9:49] niin tietää miten tulee vastata. Puheen tulee olla aina suloista ja suolalla höystettyä [Kol. 4:6]. Pitäkäämme Jumalan suolattava Sana itsessämme ja pitäkäämme rauha keskenämme [Mark. 9:50].

Koska teologia ja teologinen oppi on tulkattu opetus suoraan Raamatusta ihmisten viisauden varassa niin ihmisviisauden varassa toimiessaan ihmiset ylpistyvät omasta viisaudesta luullen, että voi oppia tuntemaan Jumalaa ihmisviisauden kautta.

He viittaavat Raamatun opetuksen mukaan ylpeisiin ihmisiin, joita Jumala on vastaan. Koska ihmisviisaus mitätöi Jumalan voimaa joka saa aikaan uskovissa uskon hedelmää ja se avaa myös ymmärrystä uskoville - kaikkeen totuuteen [2Tim. 2:7].

Jos et ymmärrä tai hahmota tätä niin rukoile Jumalalta ymmärrystä. Sillä me elämme tätä lopunaikaa jolloin korvausteologia sekaantuu uskovien keskuudessa niinkuin velli ja puuro keskenään.

Pysykäämme ainoastaan Raamatun Sanassa Jeesuksen tulemukseen asti sillä Jumalan Sana saa meissä aikaan. Niin ja amen!









Meidän kerskauksemme on tämä:
omantuntomme todistus siitä,
että me maailmassa ja 
varsinkin teidän luonanne 
olemme vaeltaneet Jumalan edessä 
pyhyydessä ja puhtaudessa,
emme lihallisessa viisaudessa
vaan
Jumaan armossa

2Kor. 1:12 RK




Tästä löydät...

Mauno Mattila ja kirja "Pyhien Sota"