Kaksi eri rakkautta, niistä yksi on vain aitoa:




Raamattu nostaa tärkeän aiheen että väärentämätön Sana varjelee uskonsydämen rakkauden kylmentymiseltä ja toisaalta uskonkasvun myötä se saa rakastamaan kokosydämisesti Jumalan asetuksia [Joh. 15:3, Ps. 119:159].

Mutta on niitä uskovia jotka sanovat nokka pystyssä rakastavan Jumalaa mutta nimittää ahdasmieliseksi uskovaksi joka noudattaa Jumalan asetuksia mutta asenteellisesti ei itse rakasta Jumalan asetuksia. Se paljastuu ettei rakasta Jumalaa. 

Sitä sanotaan sielulliseksi rakkaudeksi mikäli tarkoittaa että rakastaa Jumalaa vain huulillaan mutta teoilla kieltää Jumalan joka on ne asetukset asettanut [Jes. 29:13, Mark. 7:6]. 

Sielullinen rakkaus on omasta lihasta mutta jumalallinen rakkaus tulee väärentämättömän Sanan kautta joka varjelee uskonsydämen rakkauden kylmentymiseltä. Tulee se lopunaika jolloin kylmenee useimpien rakkaus [Matt. 24:12]. 

Koska on luopunut uskosta Sanaan joka on itse lihaksitullut Jeesus mutta rakastaa edelleen Jeesusta huulillaan sielullisella tasolla ja samalla kieltää Hänet asenteellisesti sillä tavalla ettei noudata Hänen Sanaa eli asetuksia. Se ei vie kuitenkin pelastukseen. Niin te tiedätte erotuksen - tunnistaen uskovia.

Ne uskovat jotka rakastavat Jumalan asetuksia ja elävät Sanan varassa - kasvaakseen pelastukseen. Sillä rakkaus Jumalaan on se, että pidämme hänen käskynsä [1Joh. 5:3].

1Piet. 2:2 ja halatkaa niinkuin vastasyntyneet lapset sanan väärentämätöntä maitoa, että te sen kautta kasvaisitte pelastukseen,





















Tästä löydät...

Mauno Mattila ja kirja "Pyhien Sota"