Jumalan rakkaus Kristuksessa on kaiken keskipiste ja loppu!



JUMALAN RAKKAUS HERRASSA JEESUKSESSA - ON KAIKKEA EDELLÄ, KAIKEN KESKIPISTE JA KAIKEN LOPPU
1Joh.4:15-16 "Joka tunnustaa, että Jeesus on Jumalan Poika, hänessä Jumala pysyy, ja hän Jumalassa. Ja me olemme oppineet tuntemaan ja me uskomme sen rakkauden, mikä Jumalalla on meihin. Jumala on rakkaus, ja joka pysyy rakkaudessa, se pysyy Jumalassa, ja Jumala pysyy hänessä."
Jumalan olemassa olo edeltää kaikkea. Mitään ei ole ennen Häntä, eikä mitään tule olemaan Hänen jälkeensä. Hän on kaikkea edellä ja näkee kaiken lopun. Hän on Alef ja Tav - alku ja loppu.
Ihmiselämän koko perusydin rakentuu Jumalan etsimisen, ja Jumalan tuntemisen varaan. Ihminen tiedottomastikin kaipaa Jumalaa, ja jopa etsii Häntä. Tätä kaikkea kuitenkin edeltää Jumalan oma kaipaus ihmistä kohtaan, ja sen synnyttänyt rakkaus, jonka perusta on yksin Jumalassa.
Monelle ihmiselle ajatus olla rakastettu, on mahdoton. Maailma on opettanut, että kaikesta on hintansa. Rakkaus pitää ansaita, ei sitä saada. Tämä kirouksen omainen synnin olemus rakkaudettomuudesta ja sen synnyttämät hedelmät, kalvavat ihmistä, ja ajavat häntä pimeyteen.
Evankeliumi on sanoma pelastuksesta, jota ihminen ei voi ansaita. Siksi se on sanoma rakkaudesta, jolla on perustansa Jumalassa - ja ehkä kysyt miksi? Siksi, koska se on Jumalan olemus, Hänen olemuksensa. Kaikki mitä Jumala tekee - pyhyydessään, totuudessaan, kaikkivaltiuudessaan, vihassaan, tuomioissaan - perustuu olennaisesti rakkauteen. Luonnollisesti luomme näille vastakohdat, mutta näin ei Jumalassa ole.
Golgatan risti on kahden vastakohdan piste: Jumalan vihan ja Jumalan rakkauden. Erottamattomasti ne ilmentyivät Herrassa Jeesuksessa, jossa Jumala rakasti maailmaa, mutta myös tuomitsi maailman. Tätä kaikkea ajoi vain yksi päämäärä: Jumala haluaa ihmisen luoksensa!
Jumalan rakkaus vapauttaa synnistä, saatanan vallasta ja valheesta. Tämä rakkaus saa ihmisen tekemään parannuksen synnistään ja hylkäämään ne.
Jumalan rakkaus on edeltänyt sinua, kulkenut edelläsi. Jumala rakkaus edeltää sinua, ja kulkee edelläsi. Miksi? Koska se on sitä mitä Jumala on - Hän on ennen sinua, ja sinun edelläsi. Uskotko sinä sen rakkauden, joka Jumalalla on sinua kohtaan? Raamatun Sanan totuus ilmoittaa sen.
Apostoli Paavali ymmärsi tämän. Siksi hän uskalsi sanoa: "Kuka (tai mikä) voi erottaa meidät Kristuksen rakkaudesta?" Sitten hän luettelee ajallisessa todellisuudessa olevia asioita, ja sanoo - ei mikään niistä. Tämä tuntuu hullutukselta? Miksi ajalliset asiat eivät voi voittaa Jumalan rakkautta Jeesuksessa?
Vastaus on yksinkertainen. Jumala on ajan yläpuolella. Hän on ennen sinua, ja sinua edellä. Kun tämän saamme ymmärtää Pyhässä Hengessä, Jumalan Sanasta - ja elämämme kokemuksessa - olemme päässeet yhden askeleen lähemmäs Jumalan tuntemista.
1Piet.1:3 Ylistetty olkoon meidän Herramme Jeesuksen Kristuksen Jumala ja Isä, joka suuren laupeutensa mukaan on uudestisynnyttänyt meidät elävään toivoon Jeesuksen Kristuksen kuolleistanousemisen kautta,
1Piet.1:4 turmeltumattomaan ja saastumattomaan ja katoamattomaan perintöön, joka taivaissa on säilytettynä teitä varten,
1Piet.1:5 jotka Jumalan voimasta uskon kautta varjellutte pelastukseen, joka on valmis ilmoitettavaksi viimeisenä aikana.
P.K

Tästä löydät...

Mauno Mattila ja kirja "Pyhien Sota"