Meidän tulee vaeltaa Jumalan armossa, - emme lihallisessa viisaudessa.




Meidän tulee vaeltaa Jumalan armossa, - emme lihallisessa viisaudessa.

2Kor. 1:12 Meidän kerskauksemme on tämä: omantuntomme todistus siitä, että me maailmassa ja varsinkin teidän luonanne olemme vaeltaneet Jumalan edessä pyhyydessä ja puhtaudessa, emme lihallisesa viisaudessa vaan Jumalan armossa. RK

Huomaa, siinä lukee; 'emme lihallisessa viisaudessa vaan Jumalan armossa'. Miksi tulee vaeltaa Jumalan armossa? Miksemme lihallisessa viisaudessa? 

Niin koska Raamattu kehottaa että vaeltakaamme Jumalan armossa, - emme lihallisessa viisaudessa [2Kor. 1:12]. Koska Jumala on säätänyt että pelastuminen tapahtuu vain uskon kautta Jeesukseen - ei ihmisviisauden kautta että yksikään ei kerskaisi. 

Usko on Jumalan lahja että usko on Jumalan aikaansaama työ ihmisessä. Kun uskoontulon jälkeen ihminen on Jumalan armon sisäpuolella niin hän saa armon Jumalan tuntemiseen ja kaikkeen totuuteen, sillä armo on kaikkinaiseksi viisaudeksi ja ymmärrykseksi [Ef. 1:8]. 

Koska ihmisviisauden varassa toimiessaan ihmiset ylpistyvät omasta viisaudesta luullen, että voi oppia tuntemaan Jumalaa ihmisviisauden kautta. He viittaavat Raamatun opetuksen mukaan ylpeisiin ihmisiin, joita Jumala on vastaan [Jaak. 4:6].

Jaak. 4:6 Mutta hän antaa sitä suuremman armon. Sentähden sanotaan: "Jumala on ylpeitä vastaan, mutta nöyrille hän antaa armon." 

Niin Jumala opetti silloin siellä erämaassa nöyryytettyään kansaa ettei ihminen elä ainoastaan leivästä, vaan jokaisesta sanasta, joka Herran suusta lähtee [5Moos. 8:3, Matt. 4:4]. Siksi meidän tulee elää vain Sanan varassa ja koska Jumalan Sana on kaksiteräinen miekka [Hebr. 4:12]. 

Se on väärentämätön Sana joka tunkeutuu lävitse ja erottaa sydämen lihalliset ajatukset ja aikeet aiheuttamalla lihan vierotusoireita. Siksi se ei tunnu kivalta kuullessaan Raamatun terveellistä opetusta. 

Niin uskonkasvun myötä aistit alkavat kehittyä harjaantumaan ja erottamaan oikean väärästä, - vain puhtaan ja väärentämättömän Sanan kautta joka saa lihaa vieroksumaan ja aistit harjaantumaan. 

Totuuden kuulemisen kautta liha alkaa kärsiä parannuksen hedelmäksi, mikä on hyvä asia. Sillä kaksiteräinen miekka on Sana totuudesta niin vierotusoireet voivat tuntua epämiellyttävältä kuullessaan totuutta mutta parannuksen hedelmä on siunaukseksi ja se saattaa pelastukseen [1Piet. 2:2].

1Piet. 2:2 Niin kuin vastasyntyneet lapset janotkaa sanan väärentämätöntä maitoa, jotta te sen avulla kasvaisitte pelastukseen, 3 jos kerran olette maistaneet, että Herra on hyvä. RK

Niin ja amen!












Tästä löydät...

Mauno Mattila ja kirja "Pyhien Sota"